Willem van Oranje Vaderlands Ale

Speciaal voor Koningsdag heeft Louis Loyal in samenwerking met Jauks Bieren een mooi oranje bier gebrouwen. Deze heerlijk frisse ale met de smaak van onder andere sereh, djeroek purut en jeneverbessen, is natuurlijk ook ná Koningsdag een aanrader.

Het etiket is ontworpen door Yoeri Laros

Het bier met 6.2% alc.vol. is verkrijgbaar in flessen van 0.33cl en 0.75cl

Louis Loyal Speciaalbierproeverij op locatie

Iets bijzonders te vieren?

Maak uw feest dan extra speciaal met een Louis Loyal bierproeverij!

De brouwer zelf komt graag zijn verhaal over het bierbrouwen vertellen en zal daarbij ook zijn verschillende soorten bier laten proeven. Uiteraard brengt hij daarbij het nodige informatieve materiaal mee.

Kortom een evenzo boeiende als aantrekkelijke bezigheid tijdens het festijn!

Bel of mail ons gerust voor meer info

tel.nr o6-53396053

info@louisloyal.nlLL in actie

 

Louis Loyal bestaat 1 jaar!

Louis Loyal is jarig en groeit gestaag. Het doel om in het eerste jaar 5 biersoorten op de markt te brengen is gehaald. En het is heel fijn om te merken dat een steeds grotere kring van bierliefhebbers enthousiast is over ons speciaalbier.

Louis Loyal gaat dan ook enthousiast door met brouwen en hoopt de komende tijd nog meer soorten bier te produceren. Proost!louis-loyal-transport-068

 

Plek op het podium voor Louis Loyal

Zaterdag 14 Mei stond Loyal Loyal  voor het eerst met een stand op Utrechtse Bierbrouwers Festival. Tijdens dit leuke evenement spande het er ook om wie van de brouwers het “Meest Gewaardeerde Bier van 2016” heeft gemaakt. Voor het in de wacht slepen van deze benoeming leverden de 27 aanwezige Utrechtse bierbrouwers elk 1 biersoort bij de vakkundige jury in.

Louis Loyal kreeg de derde plaats voor zijn Louis Loyal APA. De tweede plaats ging naar de brouwerij De Eem met de Tasty Lady. De eerste plaats werd in de wacht gesleept door De Dikke met zijn Wijkse Dikke Kuitbier.

Het festival vond plaats op de sfeervolle locatie De Fabrique in Utrecht.Utrechtse Bierbrouwers Festival Pint 2016 026 Utrechtse Bierbrouwers Festival Pint 2016 032 - kopie Utrechtse Bierbrouwers Festival Pint 2016 052 Utrechtse Bierbrouwers Festival Pint 2016 067

 

 

 

 

1000 liter Tripel

Afgelopen zaterdag 23 januari heb ik

1000 liter Tripel gemaakt en die is nu bezig

met de hoofdgisting.

Louis Loyal 009

17 maart zal de nagisting op de fles voltooid

zijn en kan de Tripel de koeling in om te

rijpen.

Amersfoort, een Middeleeuwse bierstad

Amersfoort was in de Middeleeuwen een echte bierstad met vele bierbrouwerijen. Ter herinnering aan die tijd, heeft Louis Loyal een afbeelding van de waterpoort Monnikendam in zijn huisstijl opgenomen.

De Monnikendam is een rond 1425 gebouwde waterpoort die onderdeel uitmaakte van de tweede stadsmuur van Amersfoort. Voor de Middeleeuwse bierbrouwers was dit een zeer belangrijke poort omdat het heldere water van de belangrijkste beken van de Gelderse Vallei hier de stad in stroomde en door de brouwers direct uit de grachten werd gebruikt als brouwwater.

De etiketten van Louis Loyal zijn ontworpen door Marthe Jonkers & Ward Lindhout.